Veganské burritos z červených fazolí

Porce
3
Příprava
7 hodin
Vaření
45 min

Burritos patří mezi nejoblíbenější pokrmy mexické kuchyně. Existuje nespočet receptů a způsobů přípravy i servírování. My si nyní ukážeme jeho rychlou, zdravou, veganskou variantu.

Ingredience

250g
6ks
2ks
3 stroužky
3ks
1sáček
1lžička
1lžička
1lžička
1lžička

Červené fazole namočíme minimálně na 6 hodin, poté vyměníme vodu a vaříme hodinu na mírném ohni. Pokud používáme fazole z konzervy, vaříme bez namáčení.

Uvaříme sáček rýže. Mezitím si nakrájíme zeleninu (cibuli na měsíčky, česnek na plátky) a rozmačkáme červené fazole.

Cibuli orestujeme na troše oleje, přidáme česnek, rajčatový protlak, fazole, kukuřici (mraženou nebo z konzervy) a rýži. Podle chuti okořeníme (doporučuji sladkou papriku, chilli, kmín, pepř a sušený česnek) a osolíme. Směs důkladně promícháme a necháme prohřát.

Na tortillu nejprve rozprostřeme natrhaný list ledového salátu. Doprostřed přidáme cca 4 lžíce směsi, připravené v předchozím kroku. Posypeme nakrájenými čerstvými rajčaty, červenou cibulí a jalapeňos papričkami. Můžeme přidat veganský sýr či veganskou smetanu.

Tortillu zabalíme a necháme asi 10 minut zapéct v troubě, vyhřáté na 180 stupňů. Buritto by správně mělo být na obou koncích zabalené, aby se uvnitř drželo teplo a náplň nevypadávala. Postup, jak správně zabalit burrito naleznete na přilozeném obrázku.

Submitted byjakub.svoboda onÚt, 01/22/2019 - 18:30